Dag allen,

Geert De Vleeschouwer hier. Brecht vroeg me om zo nu en dan een blogje te willen schrijven, wat ik heel graag doe. Zijn events zijn voor mij altijd een boost, en dat was zeker het geval voor de Nieuwjaarsreceptie van zijn nieuwe project: Safecapital.

Dit event ging door op zaterdag 28 januari in het Van der Valk hotel te Gent, en ik ben er nog steeds vol van. Het bewees voor mij nogmaals het nut van in een netwerk te zitten met gelijkgestemde mensen.

In een eerste deel gaf Brecht zijn ongezouten en bij momenten emotionele mening over wat er met Yannick is gebeurd, en hoeveel Brecht zelf van Yannick had geleerd. Yannick kende zijn geschiedenis en begreep dat de staat een ontwerp is van centrale bankiers.

Het is daarom ook absurd te veronderstellen dat Yannick zich met geweld tegen de staat zou keren. Hij wist namelijk als geen ander dat dit weinig zou uithalen, en dat het beter was te focussen op het helpen, versterken, en veiligstellen van gezin, familie, en geliefden.

Brecht tijdens zijn eerbetoon aan Yannick

Orkaan Katrina, en de chaos die nadien heerste, had Yannick geleerd dat “beschaving” slechts een dun laagje vernis kan zijn. Door die confrontatie wou Yannick zichzelf en zijn naasten beschermen tegen het onvermogen van de staat om haar beschermende functie uit te voeren.

Vervolgens was Karen Hamaker-Zondag aan de beurt, en zij gaf een uitmuntende presentatie over hoe bijna de gehele wereld verpand werd aan de banken (in de City of London). Inclusief onze eigen persoon en diens (toekomstige) energie/opbrengst.

Daar hebben we tijdens de receptie verder over gepraat met enkele mensen, en het geeft mij bakken hoop te zien hoe er mensen zijn die van soevereiniteit hun levenswerk maken – theoretisch én praktisch gesproken.

Dan kwam Arjen Lievers met een getuigenis over hoe de gezondheid van een aannemer in een kleine stad in gevaar kwam door een territoriuminbreuk. In het stadje kreeg hij zo goed als alle bouwopdrachten toegewezen omdat iedereen hem daar kende.

Toen een ander bouwbedrijf plots een opdracht uitvoerde, voelde hij zich bedreigd en ontwikkelde hij maagklachten. Arjen toonde met dergelijke voorbeelden aan hoe biologische conflicten door het lichaam verwerkt worden, waarbij “ziekte” net de helingsfase is.

Arjen Lievers, de initiatiefnemer achter www.germaansegeneeskunde.nl

De Germaanse Geneeskunde gaat bij elke klacht na welk soort conflict eraan vooraf ging. Door bewust te worden van het conflict en dat psychologisch te verwerken, kan het lichaam zichzelf net herstellen.

Dan was het de beurt aan Peter Tros, Brechts partner in virtue. Hij deed na de aangename koffiepauze uit de doeken hoe hij de beleggingsmicrobe te pakken kreeg en hoe hij als gewezen expert in duurzaam beleggen bij ING inzicht opdeed over de bankenwereld.

Focuspunt was de vraag hoe men financieel soeverein wordt. Daar kregen we nog niet echt een antwoord op, maar ik veronderstel dat dit net is wat besproken zal worden in Safecapital. Aan de energie van Brecht zal het alvast niet liggen.

Met een aanstekelijk enthousiasme stelde hij zijn visie voor de toekomst voor. Zijn bedoeling is om zijn abonnees mee te nemen langsheen een traject van vijf stadia, zowel in financiële als in spirituele zin.

Peter Tros, voorheen specialist Duurzaam Beleggen bij ING, over hoe je financiële soevereiniteit bereikt

Doorheen die stadia (apathie, angst, hoop, vertrouwen, en liefde) ga je van gratis lezer, bezig met het veiligstellen van kapitaal, naar lid van een gemeenschap die elkander helpt in eigen kracht te staan en hun ‘kapitaal’ (talenten) in dienst stelt van een betekenisvolle samenleving.

Ik heb erg genoten van de bijeenkomst en schaar mij volmondig achter dit nieuwe project. Het geeft mij ook opnieuw energie om uit mijn eigen dal te kruipen en creatief ondernemend terug iets op poten te zetten.

Ik heb het gevoel dat het boek dat ik momenteel aan het schrijven ben allicht de start wordt van een nieuw hoofdstuk in mijn leven, en deze receptie deed de inspiratie alvast opborrelen. Ik kijk blij uit naar de eerste editie, en natuurlijk ook het volgende event!

Hartelijke groeten,

Geert De Vleesschouwer

PS1: De video’s van de nieuwjaarsreceptie zijn te koop voor 129 EUR. Wil u die allemaal samen aanschaffen, dan kan dat via deze link. Als u de code KAREN intikt nadat u op de blauwe letters “APPLY CODE” geklikt hebt, net onder de prijs, dan staat er 30 EUR korting op u te wachten.

Hulp nodig bij het verkrijgen van een ticket? Stuur hen mail!

Geef een reactie