In 2022 kochten central banken enorme hoeveelheden goud. Hoewel de cijfers van december nog niet gepubliceerd zijn, is het reeds duidelijk dat er in 2022 fors werd gekocht. Volgens de World Gold Council waren de goudaankopen op het hoogste niveau sinds 1967.

In de eerste drie kwartalen van het jaar werd er voor 673 ton aan goud gekocht. In november werd er voor 50 ton goud gekocht en waren de verkopen wederom minimaal. De data over de maand december worden binnenkort verwacht.

Met name China is in november erg actief geweest. De People’s Bank of China (PBoC) rapporteerde een toename van 32 ton goud, meteen ook de eerste aangekondigde goudaankoop van de PBoC sinds september 2019.

Ook de centrale bank van Turkije was actief in november, met een aankoop van 19 ton goud. Het lijkt erop dat centrale banken de weg naar het goud weer gevonden hebben. Die weg zijn we bij Safecapital om te beginnen natuurlijk nooit verloren.

Over de auteur: Peter Tros

Belegger, schrijver, getrouwd en vader van drie kinderen. Interesse in filosofie, finance, spiritualiteit en gezondheid.
Kernwaarden: rechtvaardigheid, vrijheid, groei, respect en waarheid

Reacties

Safecapital Gemeenschap
Laat je inspireren en deel vrijelijk in de Safecapital Gemeenschap.

Vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties