Beste bezoeker,

Op zaterdag 28 januari 2023 organiseerden we met het team naar jaarlijkse gewoonte weer de nieuwjaarsreceptie te Gent, maar dit jaar was het toch wel een heel speciale editie. We hielden een eerbetoon voor Yannick Verdyck, én ik stelde er mijn nieuw platform voor.

Dat heet Safecapital, en de bedoeling is om een speciaal soort beleggers aan te trekken: mensen die met hun kapitaal niet alleen winst willen maken, maar het ook willen inzetten ten dienste van mens en maatschappij.

In mijn presentatie, die u hieronder vindt, maakte ik duidelijk dat de mens van nature een uniek en creatief wezen is, maar dat het systeem waarin wij leven erop gericht is om ons zoveel mogelijk af te vlakken en te hervormen tot een vlot manipuleerbare massa-mens.

Willen we een andere wereld zien, dan moeten we een netwerk vormen van mensen die daar een tegengewicht aan willen bieden. En niet op een politieke of mediatieke manier, en zelfs niet door de cultuur in handen te nemen, maar door onze eigen houding te veranderen.

Een betere wereld begint bij je Zelf, en het is maar door onze eigen schaduw op te lossen dat we die niet meer gaan projecteren in de wereld. Want het is daardoor, en enkel daardoor, dat het systeem kan blijven bestaan. Maar dat uitgelegd krijgen is niet zo eenvoudig.

Daarom heb ik dat proces geformaliseerd en opgedeeld in vijf stappen, wat zich vertaalt in de vijf lagen van ons netwerk. Aan elke stap is precies die emotie gekoppeld die volgens mij de mensen het meest aanspreekt op dat niveau.

Bij Safecapital doorloop je een traject dat gaat van het veiligstellen van je externe kapitaal naar het aanboren van je interne kapitaal.

Eerst is er apathie. Mensen zijn onverschillig over alles wat een ander aangaat, en louter bezig met hun eigen kleine ik’je. Dat ik’je heeft materie nodig, en drama, vooral veel drama. Terwijl de “I don’t care”-mentaliteit hoogtij viert, zou iedereen wel moeten bezorgd zijn om hén.

Contradictie ten top dus, en het is die inconsistentie die ik wil gaan belichten in het tweewekelijks opiniestuk. Hoe provocerender die zijn, hoe beter. Mijn doelstelling is niet om gratuit te zijn, maar ook niet om de mensen koud te laten.

Slaag ik daarin, dan zal de onverschilligheid eerst omslaan in angst. Niet dat ik angst wil zaaien, maar het is een noodzakelijk stadium. Pas wanneer dat eigen kleine ik’je beseft dat zélfs zijn of haar eigen materiële noden in gevaar zijn, kan er wat veranderen.

Dat is waar Safecapital zijn eerste waarde kan bewijzen: we gaan die mensen aanleren hoe ze het kapitaal waar ze nu al over beschikken tenminste niet kwijtgeraken. We gaan ze tonen hoe je via het omzetten van fiatgeld in edelmetalen voor een stuk los komt van het systeem.

Maar hoop is geen leuk gevoel. Het is nog steeds een vorm van vertwijfeling, en wat mij betreft is het eigenlijk niet meer dan getransformeerde angst. Het gaat nog steeds niet uit van vertrouwen in het universum, en al helemaal niet van de Liefde, het hoogste stadium.

Daarom heb ik nog een hoger niveau voorzien, dat wel degelijk uitgaat van vertrouwen. Niet in politici of de overheid, maar in je Zelf. En ja, die twee woorden – “je” en “Zelf” – schrijf ik bewust van elkaar.

Het Zelf, namelijk, een Jungiaanse term, is de sleutel van deze manier van kijken. Ik gebruik het regelmatig in mijn schrijfsels, en wie er meer over wil weten, kan deze presentatie bekijken: “Hoe werkt onze psyche?”

Op een gegeven moment, namelijk, gaan we naar binnen. Dat noem ik Niveau 4, voorbij de hoop en richting het vertrouwen. Tegen dan is ons kapitaal namelijk niet enkel veiliggesteld, maar hebben we het via goed uitgekiende aandelentips al kunnen doen groeien.

In deze lezing leg ik het volledige concept uit

Wie dat niveau kan bereiken, die begint te doen wat we normaal gezien van nature doen: dromen. Het enige wat nog ontbreekt, is het vertrouwen dat je dromen echt zijn, dat je er in mág geloven. En ik zeg u: JA, dat mag.

Het is namelijk géén toeval dat u dit leest. Ik geloof niet in toeval. Als u op deze pagina bent beland, dan is dat teken dat uw Ziel (of Zelf) vraagt naar iets hogers. Ik ken dat gevoel. Ik voel het al veertig jaar. Ik weet dus waar u naar op zoek bent.

En dat is uw bestemming, ergens in de Liefde.

En nee, met “eros” heeft dat niet veel te maken. Eerder met “agape”. Mocht u die termen niet kennen, dan bent u heel welkom bij Safecapital. Want het is vanuit die liefde voor het leven (en dus voor de mensen) dat wij dit doen. En daar wil ik van alles over vertellen.

Teveel om in een blogpost te zetten eigenlijk. Daarom geef ik ook lezingen. Zoals die in Gent. Die kan u hierboven vinden. En mocht wat ik zeg u kunnen inspireren, dan bent u van harte welkom in onze kleine, maar snel groeiende gemeenschap.

Ik wens u nog een PRACHTIGE dag!

Brecht Arnaert

PS1: De video’s van de nieuwjaarsreceptie zijn te koop voor 129 EUR. De andere sprekers waren Drs. Karen-Hamaker Zondag, Arjen Lievers, en Peter Tros. Wil u die allemaal samen aanschaffen, dan kan dat via deze link.

PS2: De lezing van Drs. Karen-Hamaker Zondag alleen al is 99 EUR waard. Maar ook de lezing van Arjen Lievers, over de Germaanse Geneeskunde, was top. Eigenlijk zou ik hier meer voor moeten vragen, want het is informatie die u letterlijk soeverein maakt, op alle gebieden.

PS3: Toch bieden we dit aan voor een bundelprijs, en ik ga u zelfs nog korting geven. Als u de code KAREN intikt nadat u op “APPLY CODE” geklikt hebt, net onder de prijs, dan staat er 30 EUR korting op u te wachten. 99 EUR voor 3 lezingen, dat is echt spotgoedkoop.

Hulp nodig bij het verkrijgen van een ticket? Stuur ons mail!

Geef een reactie