Na een fantastische Safecapital Lentemeeting in Gent, was Brecht zondagavond te gast bij de heren van www.tradepremium.be, een cryptoplatform met technische en fundamentele crypto analyses, waar hij inging op de dollar en het monetaire systeem.

De ‘dedollarization’, oftewel de afnemende rol van de dollar als wereldreservemunt, is in volle gang, maar Brecht zijn visie is genuanceerd en hij verwacht geen snel einde en crash van de dollar. De dollar zal eerder onderdeel uit gaan maken van een valutamandje.

The powerful seek to achieve legitimacy via the construction

of the mental world of those they govern,

using the production of the intellectuals.

Immanuel Wallerstein

Voor wie niet de mogelijkheid had om de lentemeeting te volgen kan een korte versie van zijn presentatie over het monetaire systeem die hij zaterdag gaf hier terugkijken. Uiteraard komt zijn befaamde cultuurtheorie terug met de vijf lagen.

Die past toe op het Amerikaanse systeem, waardoor duidelijk wordt hoe de VS precies zijn identiteit verloren is. Op de Safecapital Lentemeeting ging hij hier nog veel dieper op in, en wie die analyse wil zien, die koopt best de video’s aan.

Zijn analyse is eenvoudig: het Amerikaanse intellectuele infrastructuur leidt niet meer tot ‘The land of the free’, maar is geperverteerd, wat logischerwijze moest resulteren in de ‘land of the woke, home of the shamed’.

Ook ging Brecht in op lezersvragen (de obligatiemarkt, de euro en Amerikaanse treasuries) en tot slot gaf hij zijn visie over de cryptomarkt. Genoeg interessante zaken dus om uw aandacht aan te besteden.

Ga hier naar de link van het webinar

Noot: als lid van Safecapital kan u dit soort analyses meer regelmatig lezen. Mocht u geïnteresseerd zijn in een abonnement, dan kan u terecht voor een speciale actie op deze pagina. Voor eventuele pre-sales vragen kunt u terecht op info@safecapital.eu

Geef een reactie