De bankpartner van Binance, het Amerikaanse Signature Bank, heeft Binance laten weten per 1 februari 2023 via SWIFT geen cryptovaluta-transacties meer te verwerken onder de 100.000 USD. Binance, een van de grootste cryptovaluta-beurzen, maakte bekend dat:

“Een van onze bankpartners, Signature Bank, heeft laten weten dat het vanaf 1 februari 2023 geen cryptotransacties via SWIFT zal ondersteunen voor particuliere klanten bij bedragen van minder dan 100.000 USD.

Als gevolg van deze beslissing kunnen sommige individuele gebruikers geen SWIFT-bankoverschrijvingen gebruiken om crypto te kopen of verkopen tegen USD voor bedragen van minder dan 100.000.”

Dit is een gevolg van een eerdere beslissing van Signature Bank om hun blootstelling aan crypto te verminderen. In december vorig jaar kondigde de bank namelijk aan om hun blootstelling aan cryptovaluta te verminderen met 8 tot 10 miljard USD.

Opmerkelijk, aangezien Signature Bank bekend staat als een heel ‘crypto-vriendelijke’ bank. Waarschijnlijk is deze beslissing deels een uitvloeisel van het FTX-schandaal, welke klant was bij Signature. De beurskoers van Signature Bank daalde met 20% toen dit bekend werd.

Een andere mogelijke verklaring kan zijn dat dit een opmaat is naar de CBDC (Central Bank Digital Currencies): het begin van allerlei maatregelen om het gebruik van cryptovaluta terug te dringen en de weg naar de digitale valuta van centrale banken voor te bereiden.

Hoe dan ook, banken zullen na het FTX-schandaal hun relaties met cryptoplatformen herbeoordelen en de risico’s willen minimaliseren. Het is dus goed mogelijk dat andere banken zullen volgen.

Geef een reactie