De uraniumprijs staat rond de 100 dollar per pond, het hoogste niveau in 16 jaar. Wij schrijven al langer over uranium: drie jaar geleden namen we een uraniumaandeel op en dit aandeel kent sindsdien een rendement van 230%. En nu lijkt uranium ook Wall Street te bereiken.

Volgens analisten van Bank of America zit er nog meer in het vat voor de prijs van uranium, al zijn ze nog vrij conservatief met een prijs van 115 dollar per pond in 2025. Hoewel de grote fondsbeheerders beleggingen in de uraniumsector altijd hebben gemeden, komt de interesse nu op gang.

Dat ziet Bank of America ook. Het volume van beleggingsfondsen zien zij toenemen. Daarnaast zien ze hogere elektriciteitsprijzen en lagere uraniumvoorraden als belangrijke redenen voor een hogere uraniumprijs.

De interesse van beleggingsfondsen neemt dus toe. Onder de noemer van duurzaamheid (ESG) kon het vroeger veelal niet, maar nu zijn de meningen veelal gedraaid en is kernenergie een stuk ‘duurzamer’ geworden, omdat er veel minder CO2 vrijkomt in het proces.

De bull market is in volle gang en uranium krijgt steeds meer interesse. Beleggers in de sector dienen rekening te houden met grote beweeglijkheid. Niets blijft in een rechte lijn omhoog gaan. We houden het voor u in de gaten.

Geef een reactie