De recente prijsconsolidatie van Bitcoin (BTC) zou wel eens het einde kunnen naderen, nu onze technische indicatoren en on-chain statistieken wijzen op een mogelijke opwaartse uitbraak. Deze beweging zou echter niet eenvoudig zijn en zou ongeduldige beleggers kunnen straffen.

BITCOINPRIJS ZET DE TOON VOOR VOLGENDE BEWEGING

De Bitcoin-prijs zweeft boven de inefficiëntie op de weekly chart, van $59.005 tot $54.910, maar slaagt er niet in om erin te duiken. Zoals gezegd in eerdere publicaties, is deze inefficiënte zone de sleutel voor het triggeren van potentiële buy-the-dip orders. Om de correctieve vooruitzichten dwingender te maken, kunnen beleggers kijken naar de set van equal lows die net boven de bovengrens van de bovengenoemde inefficiëntie van $59.005 liggen.

Het ideale scenario voor de Bitcoinprijs om de uptrend of de bullish thesis te herstarten, is om een correctie te veroorzaken die de sell-side liquiditeit die onder de $59.005 ligt, sweeped en een duik neemt in de genoemde ineffciëntie. Afhankelijk van de koopdruk hier, zou de herstelrally kunnen veranderen in een voortzetting van de bull run.

Ervan uitgaande dat er kopers bijkomen, zal de Bitcoinprijs te maken krijgen met weerstand rond de 2021 high van $69k. Als BTC erin slaagt om met een weekly candlestick te closen boven dit niveau, dan zal dat de eerste higher high betekenen in de zes weken durende consolidatie die drie lower highs heeft neergezet.

Een dergelijke ontwikkeling zou niet alleen vertrouwen scheppen in het cryptolandschap, maar ook de uptrend herstarten, waardoor BTC mogelijk het psychologische niveau van $80.000 zou kunnen benaderen.

De dagelijkse Stochastic Index voor de Bitcoinprijs is onder het gemiddelde niveau van 50 gezakt en probeert een comeback te maken. Om precies te zijn lijkt de huidige positie van de RSI op wat er gebeurde tussen eind december 2023 en begin januari 2024. Kortom, hoewel deze momentumindicator nog geen bullish scenario signaliseert, is deze klaar om bullish te worden als de situatie zich voordoet.

Bitcoin on-chain data analyse

Volgens Santiment schommelt de 30-day ratio tussen marktwaarde en gerealiseerde waarde (MVRV) van Bitcoin momenteel rond -3,00% na een herstel van -8,25% in de afgelopen weken. Deze indicator wordt gebruikt om de gemiddelde winst of het gemiddelde verlies te bepalen van investeerders die BTC kochten in de afgelopen maand.

De -3,00% suggereert dat investeerders die BTC kochten in de afgelopen maand op een gemiddeld verlies van -3,00% zitten. Idealiter is een positieve waarde een verkoopsignaal omdat het ongerealiseerde winsten onthult. Aan de andere kant duidt een negatieve waarde op een potentieel koopsignaal vanwege de ongerealiseerde verliezen.

Hoewel de MVRV hersteld is van -10%, geeft het nog steeds een potentieel koopsignaal aan. Zoals hierboven vermeld, voorspellen de technicals een daling op korte termijn, wat de aan de zijlijn blijvende investeerders een nieuwe kans op een long zou kunnen geven.

Bovendien vertoonde de Whale Transaction Count (WTC), die transfers bijhoudt van BTC met een waarde van $100.000 of meer, pieken tijdens de prijsdalingen van de aanhoudende consolidatie. Deze relatie geeft duidelijk aan dat deze grote investeerders hun geld verplaatsten om BTC met korting te kopen.

Al met al lijkt het erop dat de Bitcoinprijs een bullish breakout zal veroorzaken, maar wij moeten voorzichtig zijn en geduldig wachten op een dip. Aan de andere kant, als BTC er niet in slaagt om een dip te maken in de $59.111 tot $53.120, betekent dit dat smart money waarschijnlijk probeert om vroege bulls in de val te lokken door een snelle bounce te starten.

Als de Bitcoinprijs een weekly candlestick close onder $54,910k, de ondergrens van de inefficiëntie, zou dit een lower low creëren en het voortduren van de downtrend bevestigen. Een dergelijke ontwikkeling zou de bullish vooruitzichten tenietdoen en mogelijk leiden tot een prijsdaling van 7% richting het volgende belangrijke supportniveau op $51k.

Geef een reactie