De oorlog tegen Rusland in Oekraïne en de Israëlische ‘oorlog tegen het terrorisme’ in Gaza zijn slechts parallelle fronten van één enkele, gruwelijk evoluerende, mondiale oorlog, schrijft Pepe Escobar.

Je hebt de boomgaarden van mijn voorouders gestolen
En het land dat ik heb gecultiveerd
En je hebt niets voor ons achtergelaten
Behalve deze rotsen…
Als ik honger krijg,
zal het vlees van de usurpator mijn voedsel zijn.

– Palestijnse nationale dichter Mahmoud Darwish

Het is inmiddels bevestigd dat Egyptische inlichtingendiensten hun Israëlische tegenhangers slechts drie dagen vóór de Al-Aqsa zondvloed waarschuwden dat er iets “groots” van Hamas zou komen. Tel Aviv, zijn miljarden dollars kostende veiligheidsapparaat en de IDF, “het sterkste leger ter wereld”, kozen ervoor om dit te negeren.

Dat configureert twee sleutelvectoren.

1) Tel Aviv krijgt zijn “Pearl Harbor”-voorwendsel om een ​​geremixte “oorlog tegen het terrorisme” te implementeren, plus een soort Eindoplossing voor het “Gaza-probleem” (die al van kracht is).

2) De Hegemon verandert abrupt het verhaal, weg van de komende, onvermijdelijke, kosmische gezamenlijke vernedering van het Witte Huis en de NAVO in de steppen van Novorossiya – een strategische nederlaag die de eerdere vernedering in Afghanistan er uit laat zien als een gemaskerd bal in Disneyland.

De totale blokkade van “menselijke dieren” (copyright van het Israëlische Ministerie van Defensie) in Gaza, in feite een burgerbevolking van 2,3 miljoen, is afgelopen maandag opgelegd. Geen voedsel, geen water, geen brandstof, geen essentiële goederen.

Dat is een oorlogsmisdaad en een misdaad tegen de menselijkheid, die indruist tegen de vier basisprincipes van de Law of Armed Conflict (LOAC) – alles naar behoren toegejuicht of in het beste geval volledig genegeerd door NATOstan en haar geassorteerde oligarch-gecontroleerde mainstream media.

Christenen, moslims, joden en andere etnische groepen leefden eeuwenlang vreedzaam in Palestina, totdat het zionistische project werd opgelegd – compleet met alle verdeel-en-heers-kenmerken.

De Nakba is een oude herinnering van 75 jaar geleden. We zijn nu ver voorbij de apartheid – en komen terecht in de totale uitsluiting en verdrijving van Palestijnen uit hun thuisland.

In januari 2023 benadrukte de Israëlische premier Netanyahu zelf: “Het Joodse volk heeft een exclusief en onbetwistbaar recht op alle gebieden van het Land Israël.”

Nu heeft de IDF niet minder dan een bevel naar de VN gestuurd om alle inwoners van Noord-Gaza – 1,1 miljoen mensen – volledig te evacueren naar Zuid-Gaza, dichtbij Rafah, de enige grensovergang met Egypte.

Deze gedwongen massale deportatie van burgers zou de opmaat zijn om heel Noord-Gaza met de grond gelijk te maken, gekoppeld aan de verdrijving en inbeslagname van voorouderlijk Palestijns land – wat dichter bij een zionistische Endlösung zou komen.

Welkom bij Sociopaten United

Netanyahu, een sociopaat met een bewezen staat van dienst, kan alleen wegkomen met seriële oorlogsmisdaden dankzij de totale steun van het Witte Huis, de ‘Biden’-combinatie en het ministerie van Buitenlandse Zaken – om nog maar te zwijgen van onbelangrijke EU-vazallen.

We zijn er zojuist getuige van geweest dat een Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken – een functionaris met een laag IQ die zich op elk afzonderlijk onderwerp verdiept – naar Israël ging om collectieve bestraffing te steunen “ook als Jood”.

Hij zei dat zijn grootvader ‘de pogroms in Rusland ontvluchtte’ (dat was in 1904). Toen kwam de directe – “mijn stiefvader overleefde Auschwitz, Dachau en Majdanek”. Indrukwekkend, dat zijn drie concentratiekampen op rij (hoe kan je drie kampen overleven als het dodenkampen waren ?)

Intern kan Netanyahu alleen premier blijven dankzij vooral twee fanatieke ultrazionistische en supremacistische coalitiepartners. Hij benoemde Itamar Ben-Gvir tot minister van Nationale Veiligheid en Bezalel Smotrich tot minister van Financiën – beiden de facto verantwoordelijk voor de proliferatie van nederzettingen op industriële schaal over de hele Westelijke Jordaanoever.

Smotrich heeft herhaaldelijk gezegd dat “er niet zoiets bestaat als Palestijnen, omdat er niet zoiets bestaat als een Palestijns volk”.

Ben-Gvir en Smotrich zijn in recordtijd op weg om de kolonistenpopulatie in de kantons op de Westelijke Jordaanoever te verdubbelen van 500.000 naar één miljoen. Het aantal Palestijnen – de facto niet-burgers – bedraagt ​​3,7 miljoen. Illegale schikkingen – die niet formeel zijn goedgekeurd door Tel Aviv – duiken over het hele spectrum op.

In Gaza – waar de armoede rond de 60% schommelt en de jeugdwerkloosheid enorm is – waarschuwen VN-agentschappen wanhopig voor een naderende humanitaire catastrofe.

Ruim 1 miljoen mensen in Gaza, voornamelijk vrouwen en kinderen, zijn afhankelijk van voedselhulp van de VN. Tienduizenden kinderen gaan naar UNRWA-scholen (UNRWA is het agentschap voor Palestijnse vluchtelingen).

Tel Aviv vermoordt ze nu. De afgelopen week zijn minstens elf UNRWA-werknemers vermoord (waaronder leraren, een arts en een ingenieur), minstens dertig kinderen, plus vijf leden van het Internationale Rode Kruis en de Rode Halve Maan.

Als klap op de vuurpijl is er nog de Pipelineistan-invalshoek – zoals het stelen van Gaza-gas.

Minstens 60% van de enorme gasvoorraden die in 2000 langs de kust van Gaza en Israël zijn ontdekt, behoren juridisch gezien tot Palestina.

Een belangrijk gevolg van de toepassing van de Eindoplossing op Gaza vertaalt zich in het feit dat de soevereiniteit over de gasvelden wordt overgedragen aan Israël – wat wederom een ​​massale vertrapping van het internationaal recht betekent.

De mondiale meerderheid is Pro-Palestina

Te midden van het gruwelijke vooruitzicht dat Israël de hele noordelijke helft van Gaza zal ontvolken, live op tv en toegejuicht door hordes NAVOstan-zombies, is het niet vergezocht om de mogelijkheid te overwegen dat Turkije, Egypte, Syrië, Irak, Iran, Libanon, Jemen en de Golfmonarchieën die zich op verschillende niveaus verenigen om overweldigende druk uit te oefenen tegen de implementatie van de zionistische Eindoplossing.

Vrijwel het hele Mondiale Zuiden/de Mondiale Meerderheid steunt Palestina.

Turkije is, problematisch genoeg, geen Arabische natie en stond in het recente verleden ideologisch gezien te dicht bij Hamas. Ervan uitgaande dat de huidige Netanyahu-bende zich zou bezighouden met diplomatie, zou het mogelijke beste bemiddelingsteam worden gevormd door de diplomatie van Saoedi-Arabië, Qatar en Egypte.

India heeft zichzelf zojuist in het hoofd gestoken als leider van de Mondiale Meerderheid: hun leiderschap lijkt het zwaar te krijgen als ze tegenover Israël staan.

Dan zijn er nog de Grote Soevereinen: het strategische partnerschap tussen Rusland en China.

Rusland en Iran zijn zelf verbonden door een strategisch partnerschap – ook op alle geavanceerde militaire niveaus. De toenadering tussen Iran en Saoedi-Arabië, bemiddeld en bewerkstelligd door China, heeft er deze week toe geleid dat Mohammad bin Salman en Ebrahim Raisi voor de eerste keer ooit aan de telefoon hun standvastige steun aan de legitieme rechten van het Palestijnse volk coördineerden. De Syriër Bashar al-Assad heeft zojuist een bezoek gebracht aan China, waar hij met volle eer werd ontvangen.

China’s kenmerkende diplomatieke verfijning – veel verder dan de Al-Aqsa zondvloed – komt neer op het ondersteunen van legitieme Palestijnse rechten. De hele Arabische wereld en de landen van de islam voelen dit duidelijk – terwijl Israël en NAVO-stan ongevoelig zijn voor nuances.

Met Rusland bereiken we heavy metal-territorium. Eerder deze week werd de Israëlische ambassadeur in Rusland, Alexander Ben Zvi, eindelijk ontvangen, na verschillende pogingen van vice-minister van Buitenlandse Zaken Michail Bogdanov. Het was Israël dat praktisch om een ​​ontmoeting smeekte.

Bogdanov zette de achtervolging botweg in: Ben Zvi werd gewaarschuwd dat het IDF-plan om Gaza letterlijk te vernietigen, de inheemse bevolking te verdrijven en de etnische zuivering van die ‘menselijke dieren’ uit te voeren ‘beladen was met de meest verwoestende gevolgen voor de humanitaire situatie in de regio.”

Dat bevordert een heel mogelijk scenario – waarvan de gevolgen even verwoestend kunnen zijn: Moskou – in samenwerking met Ankara – dat een door het Zuiden gesteunde blokkade-doorbrekende operatie tegen Israël lanceert.

Het is geen geheim – afgezien van de modus operandi – dat Poetin en Erdogan hebben gesproken over een mogelijk Turks humanitair marinekonvooi naar Gaza, dat beschermd zou worden tegen een Israëlische aanval door de Russische marine vanuit zijn Tartous-basis in Syrië en de Russische luchtmacht van Hmeimim. Dat zou de inzet naar een onvoorzien niveau tillen.

Het is nu al duidelijk dat de proxy-oorlog van de Hegemon tegen Rusland in Oekraïne en de Israëlische “oorlog tegen terreur” in Gaza slechts parallelle fronten zijn van één enkele, gruwelijk evoluerende, wereldwijde oorlog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *