Lieve vrienden,

De kogel is door de kerk: op 21 maart ga ik een nieuw interview doen bij Jorn Luka, en een week later, op 28 maart, wordt dat gepubliceerd.

Het onderwerp zal dit keer niet virussen zijn, of het monetair systeem, maar een getuigenis over mijn eigen persoonlijke weg, van angst naar Liefde.

De reis start op 28 september 2022, toen onze goede vriend Yannick Verdyck in zijn huis neergeschoten werd door de politie, op verdenking van terrorisme.

Ik wil getuigen over de gevolgen dat dit had op sociaal vlak, maar ook hoe uit het verdriet dat dit met zich meebracht nieuwe inzichten zijn ontstaan.

Verdriet is namelijk een onderschatte kracht. We duwen het maar al te snel weg. Maar als rouw een omgewoelde akker is, dan liggen er vaak goudstukken voor het rapen.

Dat goudstuk, voor mij, was om eindelijk te gaan begrijpen hoe het Kwade moét ontstaan zijn en hoe dat alles in een nieuw perspectief zet.

Het zogezegde “onrecht” dat ons te beurt valt, is in feite wél rechtvaardig, gezien onze bewustzijnstoestand. We zijn onze eigen ergste cipier.

Enkel wanneer we, elk individueel, écht verantwoordelijkheid nemen, kan het anders. En dat doen betekent je Zelf-beeld fundamenteel in vraag stellen.

In de voorbije tijd heb ik dat veel moeten doen, en het is niet gemakkelijk. Maar doe je dat, dan begin je je patronen te zien, en dat alleen al doet ze oplossen.

De kosmische beloning die je dan krijgt is een grotere magie in je leven. En het meest magische van al is de Liefde: hét goddelijke mysterie bij uitstek.

Maar zélfs daar is het oppassen geblazen: je kunt verliefd worden op de Liefde zelf, en opnieuw verblind worden. Tot je snapt: enkel de Liefde Gods is zuiver. Én erotisch.

Eros, namelijk, is de stroom die ontstaat wanneer Logos Telos herkent, en omgekeerd. Het is een dubbele stroom, die heel fragiel is. Je moet goed gefocust blijven. Of je vliegt eruit.

Dat, en zoveel meer, wil ik bij Jorn gaan bespreken. Eerst in de podcast, maar twee weken later ook helemaal live: in Theater De Kring in Roosendaal.

Daar zal ik nog dieper ingaan op de polariteit tussen man en vrouw, en vooral op wat de mannelijke rol in een relatie is. Daar is nu enorm nood aan.

Aan echte vrouwelijkheid ook trouwens, maar die kan er enkel zijn als de mannen weten wat ze mogen en zelfs kosmisch moéten doen: grenzen stellen.

Niet aan vrouwen, voor alle duidelijkheid, maar aan het nastreven van vrouwelijke waarden. Dat gebeurt via normen, die mannelijk zijn.

Geïnteresseerd in mijn reis? Stem dan op 28 maart af op het kanaal van Jorn. Of kom op 15 april naar Roosendaal. Tickets daarvoor zijn hier te koop.

Beste groeten,

Brecht Arnaert

Geef een reactie