Bitcoin-houders die eerder sterke handen toonden, beginnen hun bitcoin te verkopen. Dit zou geen verrassing moeten zijn – als de prijs van bitcoin stijgt, is een bepaald percentage van de houders bereid om hun activa te verkopen om de winst van tafel te halen.

We kunnen zien dat het aantal bitcoin in de circulerende voorraad dat in ten minste 1 jaar niet was bewogen, een piek bereikte van iets meer dan 70% van november 2023 tot eind januari 2024.

Als er nul bitcoinhouders bereid zouden zijn om hun bitcoin te verkopen tegen de huidige prijsniveaus, dan zou de prijs van bitcoin agressief moeten blijven stijgen totdat de netto nieuwe vraag van spot ETF’s een vereffeningsprijs zou kunnen vinden in de markt.

Laten we eens uitzoomen en kijken naar deze metriek over een langere periode.

Je kunt een vergelijkbare trend zien in 2013, 2017 en 2020. Bitcoinhouders begonnen hun bitcoin te verkopen toen de bullmarkt van start ging. De verkoop van bitcoin bleef versnellen toen de markt de prijzen in de loop der tijd zag stijgen.

Technisch gezien toont deze grafiek activiteit, dus houders zouden hun bitcoin ook kunnen uitgeven, maar voor het doel van onze analyse gaan we dat ook als verkopen beschouwen. Ongeacht of je bitcoin verkoopt voor USD, een product of een dienst, je doet nog steeds je bitcoin van de hand.

Een grote afgeleide van deze metriek is dus dat de bullmarkt zeker is begonnen. Een klein percentage bitcoin (< 5%) dat eerder inactief was, is nu in beweging. De prijsstijging van 60% op jaarbasis en de stijging van 140% over de afgelopen 12 maanden heeft sommige houders overtuigd om hun bitcoin van de hand te doen.

Deze trend wordt ook bevestigd door te kijken naar het percentage bitcoin dat de afgelopen 2 jaar niet bewogen heeft. We zagen ook een top in die metriek in januari 2024.

We zien hetzelfde als we kijken naar de netto verandering van de 30-daagse voorraad voor lange-termijn bitcoin houders. De diepe dalingen in rood begonnen in 2013, 2017 en 2020.

Het lijkt erop dat we tegen het einde van het jaar “2024” aan die lijst kunnen toevoegen. Het goede nieuws? Het netwerk van Bitcoin is zich volledig niet bewust van wat er gebeurt met de slapende activa. De hash-rate is exponentieel blijven stijgen en afgelopen nacht hebben we een nieuwe all-time high bereikt.

En interessant genoeg – het aantal succesvolle transacties op het bitcoinnetwerk is de afgelopen 18 maanden of zo stapsgewijs veranderd.

Op dit moment verander ik persoonlijk niets in mijn portefeuille als gevolg van deze informatie, maar ik besteed er wel veel tijd aan om het in de gaten te houden. De markt laat ons zien dat de zwakste handen in de bitcoin-industrie hun pijngrens hebben gevonden rond de $70.000 per bitcoin.

Ze verkochten omdat het nodig was of omdat ze vonden dat de huidige biedprijs meer dan voldoende was. De meeste bitcoinhouders, vooral degenen die de bitcoin al minstens 1 jaar in hun bezit hebben, zijn er nog niet van overtuigd dat de prijs van bitcoin hoog genoeg is om afstand te doen van hun digitale valuta.

Net als in vorige cycli zal dit in de komende maanden of jaren veranderen. Maar om erachter te komen waar die grensprijs ligt, zal de prijs van bitcoin moeten blijven stijgen.

Geef een reactie