De prijs van Bitcoin (BTC) vertoont tekenen van een potentiële ommekeer, maar het ontbreekt aan bevestiging, wat de beleggersgemeenschap in tweeën heeft gedeeld – zij die de dips kopen en zij die een verdere correctie verwachten.

Bitcoinprijs daalt met dubbele cijfers

De Bitcoin-prijs is in zijn weekly inefficiëntie gedoken van $58.976 naar $54.910, zoals vele malen eerder werd vermeld in eerdere publicaties van TradePremium, wat voor ons een koopsignaal geeft. Maar beleggers zullen waarschijnlijk schrik hebben na de crash van 15% in de afgelopen tien dagen.

De recente dip in de eerder genoemde inefficiëntie ruimde de sell-side liquiditeit op die rond de gelijke lows van $59.678 rustte, waardoor aan de zijlijn geplaatste kopers konden accumuleren. Om een herstelrally op gang te brengen, moet BTC een basis vormen rond $60.000 en terug stuiteren naar de inefficëntie van 2021 op $69.000.

Het breken van het dalende weerstandsniveau en het verbinden van de lower highs gevormd sinds 14 maart zal een uitbraak bevestigen en de herstart van een bullish trend. Deze ontwikkeling zou BTC naar een nieuwe all-time high (ATH) kunnen stuwen en uiteindelijk naar het volgende belangrijke psychologische niveau van $80.000.

Moet je BTC hier kopen?

Eerdere publicaties voorspelden een dip in de onbalans als een goede zone om BTC te kopen. Dus om de vraag te beantwoorden: Ja.

Hier zijn twee redenen waarom je aandacht zou moeten besteden aan BTC op de huidige niveaus:

De risk-to-reward ratio is erg veelzijdig. Het opwaartse risico voor dit trade idee is $80.000, een stijging van ongeveer 35%, terwijl het ongeldigheidsniveau op $50.000 nog 14% verwijderd is. Mensen met een laag risico kunnen de trade afbreken als BTC er niet in slaagt te herstellen boven $61.150 of de $53.120 steun barrière omslaat in een weerstandsniveau.

Als Bitcoin de huidige dieptepunten rond $56.900 kan vasthouden en hoger kan bewegen, zou dit kunnen wijzen op een voortzetting van de bullmarkt.

Volgens de Whale Transaction Count (WTC) van Santiment zijn transacties met een waarde van meer dan $100.000 sterk gestegen tussen 29 april en 2 mei, wat aantoont dat institutionele beleggers BTC gekocht zouden kunnen hebben tijdens de recente prijsdip.

De recente daling van de Bitcoin-prijs zag een piek in het sociale volume voor termen als “buy the dip” en “bought”. Deze index is ook in lijn met wat de WTC-metriek aangeeft, wat geloofwaardigheid toevoegt aan de potentiële ommekeer die hierboven is besproken.

Al met al zien de vooruitzichten voor de Bitcoinprijs er bullish uit. Zoals hierboven vermeld, is het ongeldigheidsniveau van $50.000 een duidelijke indicator van welke kant de touwtjes in handen heeft. Als BTC het bovengenoemde belangrijke psychologische niveau omdraait in weerstand, zou dit een crash van 10% kunnen veroorzaken naar het volgende kritieke wekelijkse steunniveau op $45.156.

Zo, dat was mijn maandagse update om de week goed te beginnen. Hopelijk vonden jullie het interessant!

Ik wens jullie een positieve en gezonde week toe!

Tot de volgende keer,

Tim

Een reactie op “Is de reversal op Bitcoin ingezet?

Geef een reactie