Het Ben Gurion Canal Project is niet de enige reden waarom Israël doet wat het nu doet. Er liggen ook enorme gasvoorraden voor de kust van Gaza en Israëlische politici roepen al decennia om een complete etnische zuivering van Palestina, zoals uitgebreid gerapporteerd de laatste tijd op deze site.

Hieronder over het Ben Gurion Canal Project en dat gas komt binnenkort ter sprake.

Martin Amstrong:

De VS en Israël bespreken al meer dan vijftig jaar plannen om een ​​kanaal te bouwen dat kan wedijveren met het Suezkanaal. We moeten naar de recente geschiedenis kijken om de motieven voor de oorlog van vandaag te zien.

Ongeveer 20% van alle wereldhandel gaat via het Suezkanaal, dat wordt gecontroleerd door Egypte. Het Suezkanaal werd aanvankelijk gezamenlijk gecontroleerd door Franse investeerders en Egypte. Isma’il Pasha werd gedwongen de Egyptische aandelen aan Groot-Brittannië te verkopen vanwege een liquiditeitscrisis in Egypte. De voormalige Egyptische president Gamal Abdel Nasser heroverde de lucratieve handelsroute in 1956, wat leidde tot de tweede Arabisch-Israëlische oorlog, ook wel bekend als de Suez-crisis.

Het Westen wil voor de wereldhandel niet afhankelijk zijn van Egypte, een nauwe bondgenoot van Rusland . Het Ben Gurion Canal Project, of het Israëlische kanaal, is sinds de jaren zestig de voorgestelde oplossing. Waar zou dit kanaal gelegen zijn? Een deel ervan zou precies door de Gazastrook stromen. De passage zou beginnen bij de havenstad Eilat in Israël, via de Golf van Akaba, de Jordaanse grens oversteken en door de Arabah-vallei stromen voordat ze de Dode Zee binnengaan voordat ze noordwaarts rond de Gazastrook gaan.

Uit vrijgegeven documenten blijkt dat het Amerikaanse ministerie van Energie van plan was extreme maatregelen te nemen om dit kanaal mogelijk te maken. Op 1 juli 1963 werd een plan geschetst om het Israëlische Kanaal te creëren door 520 ondergrondse kernexplosies in de Negev-woestijn tot ontploffing te brengen. “Een dergelijk kanaal zou een strategisch waardevol alternatief zijn voor het huidige Suezkanaal en zou waarschijnlijk in grote mate bijdragen aan de economische ontwikkeling van de omgeving”, aldus het vrijgegeven document.

In het document wordt opgemerkt dat 200 van de 260 kilometer die aan het kanaal zijn gewijd ‘vrijwel onbevolkte woestijnwoestenij’ zijn, maar het voornaamste probleem zou de verplaatsing van deze kilometers uit de Gazastrook zijn. “Een ander probleem dat niet is overwogen is dat van de politieke haalbaarheid, aangezien het waarschijnlijk is dat de Arabische landen rondom Israël krachtig bezwaar zouden maken tegen de aanleg van een dergelijk kanaal”, blijkt uit de vrijgegeven documenten.

Volg het geld, altijd. Het Westen wil niet dat Egypte en dus ook Rusland controle krijgen over de wereldhandel en het goederenverkeer. Het plan werd nooit uitgevoerd omdat ze wisten dat geen enkel Arabisch land zou instemmen met een dergelijke machtsgreep, en die 30 vervelende kilometers dichtbevolkt land behoorden grotendeels toe aan Palestina. Dit komt allemaal omdat de Neocons vastbesloten zijn Rusland te isoleren, maar ten koste van de verdeeldheid van de wereld. Is dit de reden waarom Blinken zegt dat er geen vrede zal zijn in Israël en Oekraïne?

Dit heeft allemaal te maken met Jemen, en er gebeurt zoveel meer achter de schermen dat mensen van alle kanten zou choqueren. We zullen de werkelijke complexiteit behandelen in een speciaal rapport voor de WEC van 17 tot 19 november.

Begin van deze maand besteedde Richard Medhurst een video aan dit project dat het wat duidelijker uitlegt dan Martin Armstrong hierboven. Ik ben het zeker niet eens met alles dat Medhurst zegt, integendeel zelfs, maar zijn uitleg over het ‘project’ is beter en duidelijker..

Geef een reactie