Ruim een week geleden ging de goudprijs heel snel omhoog en piekte deze even boven de 2140 dollar per ounce, wat een nieuw record betekende voor de goudprijs. Na een snelle correctie noteert de goudprijs nu rond de 2000 dollar per ounce.

Hoewel de prijs per ounce zeker tijdelijk terug kan vallen naar 1930 dollar (de low in november) of zelfs 1810 dollar (de low in oktober), lijkt de weg naar boven open te liggen. Eens we na een terugval duidelijk door de nieuwe weerstand van 2080 dollar gaan, is er heel veel opwaartse ruimte.

Wellicht gaan we dan naar de derde grote bull markt van goud. De eerste begon toen Nixon een einde maakte aan de goudstandaard in 1971 en de tweede begon aan het begin van deze eeuw. Na een lange consolidatiefase sinds 2012 lijkt de goudprijs klaar te zijn voor een volgende fase.

Als we de rode parabolische lijn volgen, staan we aan de vooravond van een nieuwe grote bull markt. Uiteindelijk kan de koers van het gouden edelmetaal dan stijgen tot wel 10.000 dollar per ounce of zelfs meer. En als goud stijgt, zal de zilverprijs meestijgen, misschien nog wel sneller.

Geef een reactie