Dat is alleen maar gepast in een tijd waarin de seniele opperbevelhebber zich voorbereidt op het ontketenen van verschillende paddestoelwolken van ‘wereldvrede’ – wat de code is voor het Nobelprijscomité om de ‘grote man’ zijn langverwachte vredesprijs te geven terwijl de wereld wankelt op de rand van een of meer wereldoorlogen…

…. dat een door het congres benoemd, uit twee partijen bestaand panel donderdag zei dat de Verenigde Staten zich moeten voorbereiden op mogelijke gelijktijdige oorlogen met Rusland en China door hun conventionele strijdkrachten uit te breiden, allianties te versterken en hun moderniseringsprogramma voor kernwapens te versterken, aldus Zero Hedge.

Het rapport van de Strategic Posture Commission – dat niets meer lijkt te zijn dan een spookschrijver voor het Militair Industrieel Complex en zijn identieke tweelingbroer, de diepe staat, die beide miljarden zullen gaan verdienen als de VS meteen in de komende wereldoorlog zouden springen, komt te midden van spanningen met China over Taiwan en andere kwesties en toenemende wrijvingen met Rusland over de invasie van Oekraïne.

De Verenigde Staten en hun bondgenoten moeten klaar zijn om beide tegenstanders tegelijkertijd af te schrikken en te verslaan”, aldus de Strategic Posture Commission. “De door de VS geleide internationale orde en de waarden die zij hooghoudt, worden bedreigd door de Chinese en Russische autoritaire regimes.”

Nog wat details: het congres in 2022 richtte een panel van zes Democraten en zes Republikeinen op om de bedreigingen op lange termijn voor de Verenigde Staten te beoordelen en veranderingen in de conventionele en nucleaire strijdkrachten van de VS aan te bevelen. Het panel accepteerde een voorspelling van het Pentagon dat China’s snelle uitbreiding van het kernwapenarsenaal het land in 2035 waarschijnlijk 1.500 kernkoppen zal opleveren, waarmee de Verenigde Staten voor het eerst met een tweede grote nucleair bewapende rivaal worden geconfronteerd.

De Chinese en Russische dreigingen zullen acuut worden in de periode 2027-2035, dus “moeten er nu beslissingen worden genomen zodat de natie voorbereid is”, aldus het 145 pagina’s tellende rapport. Het rapport zei ook dat het 30-jarige Amerikaanse nucleaire wapenmoderniseringsprogramma, dat in 2010 begon en in 2017 geschat werd op ongeveer $400 miljard in 2046, volledig gefinancierd moet worden om alle kernkoppen, afleversystemen en infrastructuur volgens schema te upgraden.

Andere aanbevelingen waren onder meer de inzet van meer tactische kernwapens in Azië en Europa, het ontwikkelen van plannen om sommige of alle Amerikaanse reservekernkoppen in te zetten, en de productie van meer B-21 stealth-bommenwerpers en nieuwe nucleaire onderzeeërs van de Columbia-klasse boven de nu geplande aantallen.

Het was niet meteen duidelijk of het rapport ervan uitging dat Rusland en China alleen maar rustig zouden applaudisseren als de VS hun tactische kernwapens in Azië en Europa verdubbelden.

Het panel riep ook op tot het vergroten van de “grootte, het type en de houding” van de Amerikaanse en geallieerde conventionele strijdkrachten. Als dergelijke maatregelen niet worden genomen, zullen de Verenigde Staten “waarschijnlijk” hun afhankelijkheid van kernwapens moeten vergroten, aldus het rapport.

***

Een hoge functionaris die betrokken was bij het rapport, geciteerd door Reuters, weigerde te zeggen of uit de inlichtingenbriefings van het panel enige samenwerking tussen China en Rusland op het gebied van kernwapens bleek.

“We maken ons zorgen… er kan op de een of andere manier ultieme coördinatie tussen hen zijn, waardoor we bij dit tweeoorlogs-construct terechtkomen”, zei de functionaris op voorwaarde van anonimiteit.

Tijdens een briefing die werd gehouden om het rapport vrij te geven, zei Kyl dat de president en het Congres ‘de zaak aan het Amerikaanse volk moeten voorleggen’ dat hogere defensie-uitgaven een kleine prijs zijn die moet worden betaald ‘om hopelijk een mogelijke nucleaire oorlog uit te sluiten’ waarbij de Verenigde Staten, China en Rusland betrokken zijn.

Dus… moeten de VS hun defensie-uitgaven verdubbelen (noem het $1 biljoen -> $2 biljoen) om niet één maar twee kernmachten af ​​te schrikken, zodat er geen nucleaire oorlog kan ontstaan?

Dat klinkt vreselijk als de strategie die de Sovjet-Unie ten val bracht. Wat gezien het niveau van het marxisme in de VS tegenwoordig misschien niet de slechtste strategie is.

Origineel artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *