Bitcoin bereikte gisteren een nieuwe recordhoogte van $72.000. Zoals Balaji  Srinivasan benadrukte : De digitale munteenheid heeft nu een nieuwe recordhoogte bereikt in elke munteenheid ter wereld.

 

In veel recente gesprekken vragen investeerders uit de traditionele financiële sector “wat de waarde van bitcoin vandaag is”. Ze verwijzen specifiek naar het verschil tussen prijs en waarde. Een manier om hierover na te denken is via de energiewaarde van bitcoin. Zoals  Charles Edwards van het Capriole Fund  opmerkt, ligt de energiewaarde van bitcoin momenteel op ongeveer $81.000.

Ongeacht de werkelijke waarde van bitcoin, gedraagt de prijs zich anders dan in eerdere marktcycli. Bitcoin-analist Alex Adler Jr legt het risico uit van correctie in deze bull-cyclus door te zeggen: “ De gemiddelde drawdown [in deze cyclus] is -5,47% en het maximum is -19,11%. Vergelijk dit met eerdere cycli en de all-time gemiddelde drawdown van -15,18% om weloverwogen beslissingen te nemen over je beleggingen .”

Adler laat ook zien dat vanaf oktober 2023 de volumes van de dagelijkse transacties een groei laten zien, met een piek op 5 maart met een volume van $111 miljard. Het cijfer is gewoon enorm, aangezien sommige eilandnaties een kleiner jaarlijks BBP hebben .”

Het is ongekend dat bitcoin nieuwe all-time high prijzen bereikt voor de halvering. Gezien het feit dat we minder dan 50 dagen verwijderd zijn van die aanbodschok, is het moeilijk om een bearish verhaal te construeren tot eind 2024.

We kunnen zien dat twee gebeurtenissen in het afgelopen jaar leidden tot de  bitcoin stijging en ik denk dat de halvering achteraf gezien de derde gebeurtenis op deze grafiek zal zijn.

De spot bitcoin ETF’s kopen nog steeds honderden miljoenen dollars bitcoin per dag. Microstrategy stort elke paar weken honderden miljoenen dollars. De meeste distributieplatforms, zoals Morgan Stanley, zijn nog niet ingeschakeld, maar er gaan geruchten dat ze haast hebben om de activa beschikbaar te stellen aan hun klanten..

En president Trump zei gisteren op CNBC dat bitcoin nu te veel gebruiksmogelijkheden heeft, dus hij zou het moeilijk vinden om te verbieden.

Het grappige aan bitcoin is dat het immuun is voor ruis. Het netwerk blijft blok na blok transacties produceren, ongeacht wat er in de wereld gebeurt. Bitcoin gaf er niet om toen de prijs instortte en de beren op graven dansten. Bitcoin geeft er vandaag niet om als de prijs stijgt en de wereld zich onderverdeeld voelt in de activa.

Hard geld eet de wereld op. Beleggers realiseren zich dat ze het vermogen nodig hebben om voorbereid te zijn op een onzekere toekomst. Uiteindelijk komt iedereen tot dezelfde conclusie.

The Red Pill Observer | Substack

Geef een reactie