De prijs van Bitcoin ging recent even boven de 69.000 dollar, waarmee het oude record werd verbroken dat in november 2021 werd gezet (net geen 69.000 dollar). Hierna daalde de koers snel onder de 60.000 dollar, waarop de koers weer snel herstelde naar 67.000 dollar.

Sneller dan verwacht werd er dus een nieuw record neergezet, en dat heeft natuurlijk te maken met de nieuwe instroom in de Bitcoin ETF’s. Sinds de goedkeuring van de ETF’s op 11 januari ging er naar de 10 grootste Bitcoin ETF’s bijna 50 miljard dollar.

De Bitcoin ETF van BlackRock bereikte als eerste 10 miljard dollar aan assets. Ter vergelijking: slechts 4% van de ruim 3000 genoteerde Amerikaanse ETF’s (waaronder dus ETF’s bestaande uit aandelen en obligaties) hebben meer dan 10 miljard dollar aan assets.

De ETF van Fidelity, met ongeveer 6 miljard dollar aan assets, is al de op twee na grootste ETF van deze grote vermogensbeheerder. De nieuwe ETF’s stellen vrijwel iedereen in staat om bitcoin te kopen via hun broker. Dit maakt Bitcoin ook toegankelijk voor vermogensbeheerders.

Bitcoin-beleggers kijken nu uit naar de volgende “halving”, die half april wordt verwacht. Bitcoin steeg bij de vorige drie “halvings”, waarvan de meest recente in 2020 was. Na de snelle stijging die we nu hebben gezien, is het afwachten om te zien tot waar de koers deze keer zal doorstijgen.  

Geef een reactie