NioCorp: ontgoocheling, maar per saldo gaan we toch vooruit.

Brecht Arnaert | 20/03/2023 in Aandelen

Inhoud enkel voor abonnees

De inhoud van deze pagina is enkel toegankelijk voor abonnees. Klik hier om te abonneren.

Bent u reeds abonnee? Klik dan hier om in te loggen

 • Gaat de financiële -misschien lange- crisis parten spelen om voldoende financiering te vinden?

  • In tijden van een financiële crisis is het altijd lastiger om financiering te vinden, maar ik ben positief gestemd, mede door de Letter of Interest en ze praten met institutionele beleggers.

 • Ik heb inderdaad ook de indruk dat Mark zich hier heeft laten belazeren.
  Drie opmerkingen heb ik hierbij :
  – ook de aandeelhouders van GXII die hun geld terugtrokken, ontvangen warrants, die ze in de toekomst kunnen omzetten in aandelen, waardoor op termijn toch verwatering
  – ik ben sowieso geen voorstander van een ‘reverse stock split’. Niocorp zal dan wel op de Nasdaq noteren aan een waarde die aanvankelijk x 10 gaat, maar in de huidige beurscontext en zonder concrete vooruitzichten qua financiering valt het niet uit te sluiten dat het aandeel fors in waarde zakt en/of de speelbal wordt van speculanten/shorters , cfr Lightwave Logic. Op heel korte termijn is het aandeel reeds teruggezakt van 1,50 CAD naar < 1 CAD.
  – de ‘Letter of interest’ vanwege EXIM Bank mag dan wel een positief signaal zijn, het is nog geen ‘Letter of intent’ en al zeker geen ‘Letter of comfort’. Zoals Peter reeds aangaf, dient er nog een ganse procedure te worden afgewerkt en moet een eventuele ‘approval’ niet voor het einde van het jaar verwacht worden. Ik ben benieuwd of en hoeveel andere, potentiële investeerders dit gaat ‘triggeren’.
  Laat ons hopen dat alles in orde komt met nog slechts 1/10 van ons aanvankelijk aantal aandelen.

 • Kan het zijn dat men bewust deze prijs betaalt, gewoon om op de Nasdaq te komen? Bv met zicht op het rare earth report waarbij de Nasdaq voor meer visibiliteit zorgt dan de otc markt. Thinking out loud…

  • De notering aan de Nasdaq is zeker belangrijk voor NioCorp. Het opent deuren naar institutionele partijen en het is een veel liquidere beurs dan de OTC. Dus dat heeft zeker een rol gespeeld.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}