“We hebben een nieuwe benadering van digitale identiteit nodig”, zo zeggen de auteurs van een “Agenda Article” voor het World Economic Forum, gepubliceerd op 28 september.

Digitale ID is de laatste tijd veel in het nieuws geweest, de afgelopen week verborgen in de mist van de Israël-Hamas-situatie, schrijft Kit Knightly.

Vorige maand publiceerde het United Nation Developments Program zijn wettelijke richtlijnen voor digitale ID’s en ‘mobiliseerde’ het mondiaal leiderschap met een fonds van 400 miljoen dollar om digitale identiteitsprogramma’s in meer dan 100 landen te ‘empoweren’.

Verschillende landen zetten al stappen in die richting. Meerdere Amerikaanse staten geven al digitale identiteitsbewijzen uit of zijn van plan dit in de nabije toekomst te doen, net als Kenia, Somalië, Bhutan en Singapore. Het Oostenrijkse systeem gaat in december online.

Vorige week publiceerde Forbes Australia zijn gids over wat “Australiërs moeten weten” over digitale ID’s, en 9News meldde dat deze al volgend jaar ingevoerd zouden kunnen worden.

Nog maar twee dagen geleden voorspelde de Journal of Australian Law Society hetzelfde.

Ondertussen wijzigt de 21e grootste bank ter wereld, ook in Australië, haar algemene voorwaarden om klanten de mogelijkheid te bieden hun bankzaken te beëindigen.

De “herziene” algemene voorwaarden van de National Australian Bank treden op 1 november in werking en omvatten in clausule 11: “NAB kan uw rekening op elk moment naar eigen goeddunken sluiten”.

De redenen waarom NAB zou overwegen om clausule 11 af te dwingen zorgen voor interessant leesvoer [nadruk toegevoegd]:

NAB kan met een aantal zaken rekening houden bij het uitoefenen van haar rechten en discretionaire bevoegdheid. Deze kunnen het volgende omvatten:
[…]

(e) publieke verklaringen van NAB, inclusief verklaringen met betrekking tot de bescherming van kwetsbare personen, het milieu of duurzaamheid;
(f) verwachtingen van de gemeenschap en eventuele gevolgen voor de reputatie van NAB;

Dus – vanaf 1 november – behoudt NAB zich het recht voor om u te debankieren als u wordt geannuleerd, of als u iets zegt dat zij niet goedkeuren over klimaatverandering of “kwetsbare mensen”.

In Groot-Brittannië werd nog maar twee dagen geleden gemeld dat de regering van plan is elke pasfoto in hun administratie te uploaden naar een gezichtsherkenningsdatabase. Big Brother Watch meldt:

Tegelijkertijd meldt de Britse regering, ondanks de ‘recordwinsten’ voor energiebedrijven afgelopen winter, dat ze de energierekeningen wellicht verder moeten verhogen om ‘te voorkomen dat energiebedrijven failliet gaan’.

Twee dagen geleden kondigde Japan aan dat het koolstofkredieten zou verhandelen op zijn beurs, en sommige Japanse bedrijven introduceren een digitale munt specifiek voor de afwikkeling van “schone energiecertificaten”.

Gisteren kondigde India de lancering aan van een proefgroothandels digitale valuta, en de South China Morning Post rapporteerde een nieuwe ‘harde portemonnee’ voor SIM-gebaseerde CBDC-betalingen, een gezamenlijk project van de Bank of China en Chinese telecommunicatiegiganten.

Terug naar Australië, waar op 12 oktober werd gemeld dat Mastercard en de Reserve Bank of Australia de interoperabiliteit van CBDC-systemen “met succes hadden uitgeprobeerd”, terwijl ze ervoor zorgden dat “de pilot CBDC alleen door geautoriseerde partijen kan worden bewaard, gebruikt en ingewisseld”.

In het rapport van Mastercard wordt ook opgemerkt dat de voordelen van CBDC’s “programmeerbaarheid, transparantie en compliance” zijn.

…Oh, en een nieuwe studie zegt dat het eten van insecten goed is voor je stofwisseling.

Dus dat is vooruitgang op…

  • Wereldwijde digitale ID’s
  • Debanking voor verkeerd denken
  • Massabewaking en gezichtsherkenning
  • Opgeblazen energieprijzen
  • Koolstofkredieten
  • Programmeerbare digitale valuta
  • Insecten eten.

… allemaal van de afgelopen weken, vooral van de afgelopen dagen.

Gewoon een herinnering – of een reeks herinneringen – dat de Grote Reset niet stopte, maar gewoon naar de achtergrond verdween. Het is wat ze doen met de hand achter hun rug, terwijl ze met de andere voor ons gezicht zwaaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *