Telegram oprichter Pavel Durov zei recent in een gesprek met de Financial Times dat zijn bedrijf (hij bezit alle aandelen van Telegram) bijna winstgevend is en wellicht ook naar de beurs gaat. De in Rusland geboren oprichter van de versleutelde berichtenapp deed voor het eerst een interview sinds 2017.

Durov, die ook wel de Mark Zuckerberg uit Rusland wordt genoemd, vluchtte in 2014 uit Rusland en runt zijn bedrijf momenteel vanuit Dubai. Volgens Durov zou een beursgang een middel kunnen zijn om de toegang tot de waarde van Telegram te democratiseren.

Hij vertelde de Financial Times dat de berichtenapp nu 900 miljoen maandelijkse actieve gebruikers heeft. Dat is bijna het dubbele van de 500 miljoen die de app volgens hem begin 2021 had. Hij hoopt volgend jaar winstgevend te zijn, zo niet dit jaar.

Ook vertelde hij dat hij biedingen heeft gehad voor Telegram van verschillende investeringsfondsen, oplopend tot boven de 30 miljard dollar. Hij heeft momenteel echter geen plannen om zijn platform te verkopen, en wil nu focussen op opties voor een beursgang.

Vanaf deze maand moeten marketinginkomsten gedeeld gaan worden met de makers die de kanalen van het platform beheren, en binnenkort komen er zakelijke accounts op de app. Interessante ontwikkelingen allemaal, maar de vraag is of dit de privacy van gebruikers zal beïnvloeden.

Geef een reactie