Een mysterieuze Bitcoin-koper heeft in de afgelopen twee jaar in stilte voor miljarden aan Bitcoin verzameld. Daarmee is het onbekende adres een van de grootste afzonderlijke houders van de cryptocurrency, terwijl de race naar een nieuwe all-time high doorgaat. Volgens gegevens van Bitinfocharts bevat de portefeuille van de koper, na sinds november 2022 bijna dagelijks geduldig bitcoin te hebben gekocht, nu meer dan 54.164 BTC, wat volgens Decrypt ongeveer $3,2 miljard waard is.

Deze walvis, bijgenaamd “Mr. 100” vanwege zijn aankopen van gemiddeld 100 bitcoin per dag sinds november 2022, is misschien niet één belegger, en zou kunnen behoren tot een beleggingsfonds of één van de grote banken achter één van de verschillende spot Bitcoin ETF’s die nu beschikbaar zijn, hoewel sommigen sceptisch zijn.

“Het is zeker mogelijk, maar ik zou zeggen onwaarschijnlijk,” vertelde Amberdata Director of Research Chris Martin aan Decrypt. “Alle ETF’s hebben hun adressen publiekelijk gedeeld, dus het zou voor mij vreemd zijn als ze deze niet zouden delen.”

Volgens Amberdata verzamelt de wallet Bitcoin sinds november 2022, met behulp van Binance en KuCoin.

Hoewel de Amerikaanse regering ook een enorme hoeveelheid Bitcoin heeft verzameld – naar schatting nu meer dan 12 miljard dollar waard – ziet Martin niet in dat de regering Biden achter het adres zit. Eén tip: de digitale activa zijn afkomstig van Binance en KuCoin,

“Het is misschien veilig om een Amerikaanse entiteit of bank uit te sluiten,” zei Martin. “Het zou me niet verbazen als het een of ander fonds is.”

Naar verluidt overweegt Hong Kong 31 aanvragen voor cryptobewaarders, merkte hij op. Een recent artikel van Reuters herhaalde  namelijk dat een stille stroom van Chinese aankopen een van de belangrijkste drijfveren kan zijn achter de recente meltup. “ Mr. 100″ zou wel eens één van hen kunnen zijn.

Martin zei ook dat hij niet gelooft dat de koper iemand is die zich voorbereidt op de komende halvering van de Bitcoin in april.

“Ik zou zeggen van niet – ze kunnen gewoon de prijsstijging ondersteunen in plaats van tokens verzamelen voor een specifieke gebeurtenis,” zei hij.

“Ik vind het interessant dat ze over het algemeen hetzelfde bedrag hebben ontvangen op elke transactie – ongeveer 100 BTC – gedurende hun hele bestaan,” voegde Martin eraan toe. “Waarom ze voor 100 BTC kozen is mij een raadsel… mogelijk een beperking van hun financieringsbron.”

Terwijl de speculatie rond de identiteit van “Mr. 100” walvis blijft, is het sentiment in de cryptocurrency markt hoog, en de talloze entiteiten die Bitcoin laden – vooral in de onlangs gelanceerde ETF’s – wijzen op tekenen dat de bull markt inderdaad terug is.

De mysterieuze koper is niet de enige die de afgelopen dagen voor opschudding heeft gezorgd: in april heeft een portemonnee uit de begindagen van Bitcoin meer dan $11 miljoen aan BTC verplaatst  na 12 jaar inactief te zijn geweest. Diezelfde week verplaatste een andere Bitcoin portemonnee $8 miljoen in BTC na tien jaar inactiviteit. In november zorgde een andere Bitcoin-walvis voor opschudding nadat analisten  ontdekten dat er in een wallet $450 miljoen aan Bitccoin zat.

The Red Pill Observer | Substack

Geef een reactie