Diamondoid-octrooi verbetert stabiliteit en prestaties van de exclusieve polymeermaterialen van Lightwave voor toepassingen in datacenters om te voldoen aan de toenemende vraag naar generatieve AI via internet.

ENGLEWOOD, Colo., 1 april 2024 /PRNewswire/ — Lightwave Logic, Inc. (NASDAQ: LWLG), een technologieplatformbedrijf dat zijn eigen elektro-optische (EO) polymeren gebruikt om gegevens met hogere snelheden en minder energie in een compact formaat over te brengen, kondigde vandaag de uitgifte aan van octrooi 11.921.401 door het United States Patent and Trademark Office (USPTO) – getiteld ‘Niet-lineaire optische chromoforen met daaraan bevestigd een diamantoïde groep, methoden voor de bereiding daarvan, en gebruik daarvan’ uitgegeven op 5 maart 2024, wat significant de algehele stabiliteit en prestaties van de EO-chromoforen van het bedrijf blijkt te verbeteren.

Dit op materialen gebaseerde chemisch-ingenieursuitvinding bevordert de algehele prestaties van de EO-chromoforen van het bedrijf en hun gebruik in hoogwaardige, energiezuinige en commerciële EO-polymeermodulatoren die werken op 200 Gbps met aandrijfspanningsniveaus van 1V. De exclusieve chromoforen zijn ontworpen met diamantoïde moleculaire groepen die aan de chromofoor zijn bevestigd. Resultaten tonen aan dat wanneer deze chromoforen worden verspreid in een gastpolymeermatrix, de EO-materialen resulteren in verbeterde macroscopische EO-eigenschappen, verhoogde polingefficiëntie, verhoogde belasting evenals verhoogde stabiliteit van deze materialen na poling.

De impact van de onthulde technologie is significant omdat het de algehele robuustheid van polymeermaterialen die worden gebruikt in optische modulatorapparaten zal vergroten. Bovendien kunnen de materialen gemakkelijk worden gebruikt in siliciumgieterijen voor hoogvolume-productieprocessen.

Dr. Michael Lebby, Chief Executive Officer van Lightwave Logic, merkte op: “ Dit is een spannende uitvinding die ons al robuuste materiaaloctrooienportfolio verder versterkt, waarvan ik vast geloof dat het ons zal helpen meer commerciële licentiedeals te sluiten voor onze EO polymeren, vooral omdat we samenwerken met siliciumgieterijen voor massaproductie en 200mm siliciumwafels. We zien dit materiaal als een sleutelcomponent voor volgende generatie 800Gbps en 1600Gbps plugbare optische transceivermodules die de opkomst van generatieve AI ondersteunen en de hardwareapparatuur van datacenters upgraden “.

2 reacties op “Lightwave Logic heeft een nieuw octrooi veiliggesteld voor Diamondoid Non-lineaire Optische Chromofoor om de robuustheid van het materiaal te verbeteren

  1. Samen met het artikel van vorige week klinkt het allemaal erg indrukwekkend, maar niet het nieuws waar we met z’n alle (nou al een eeuwigheid) op zitten te wachten.

    Ik ben benieuwd of Brecht en zijn collegas bij SC het idee hebben dat er nog een deal komt voor het einde van 2024 of dat we het maar weer een jaartje opschuiven…

Geef een reactie