Het bedrijf besprak de uitbreiding van de prestaties van silicium fotonica met behulp van zijn eigen Perkinamine® elektro-optische materialen op basis van 200mm commerciële wafers op de 2024 optische vezel conferentie in San Diego.

ENGLEWOOD, Colo, 25 maart 2024 /PRNewswire/ — Lightwave Logic, Inc. (NASDAQ: LWLG), een technologieplatformbedrijf dat gebruik maakt van zijn eigen elektro-optische (EO) polymeren om gegevens met hogere snelheden en minder stroom te verzenden in een kleine vormfactor, heeft vandaag aangekondigd dat voorzitter en Chief Executive Officer Dr. Michael Lebby de nieuwste resultaten van wereldklasse heeft besproken voor de 200Gbps heterogene polymeer/silicium fotonische modulator van het bedrijf bij een recordlaag aandrijfvoltage op de 2024 Optical Fiber Conference (OFC) in San Diego, Californië. OFC is een toonaangevende internationale conferentie die de volledige waardeketen van industriële spelers op het gebied van glasvezelcommunicatie, datacentra en telecommunicatie samenbrengt.

Lightwave Logic, Inc. Logo (PRNewsfoto/Lightwave Logic, Inc.)

De resultaten werden getoond in Dr. Lebby’s presentatie op 24 maart 2024 tijdens een industriële workshop getiteld “Will Heterogeneous Integration Meet the Needs of Future Applications?”, met co-panelleden en sprekers van zes andere bedrijven.  Het panel richtte zich op mogelijkheden voor heterogene integratie van verschillende materialen, waaronder polymeren en silicium, en bood een routekaart voor zeer krachtige optische polymeermodulatoren die kunnen werken met een zeer laag stroomverbruik (via een laag voltage) en zeer klein van formaat zijn, waardoor ze geschikt zijn voor insteekbare optische zendontvangers en on-board optica.

In de presentatie besprak Dr. Lebby de meest recente resultaten van wereldklasse van het bedrijf, gebaseerd op een nieuw verpakt heterogeen polymeer EO-modulatorontwerp dat gebruik maakt van silicium fotonica-apparaten uit een 200mm productieproces en Lightwave Logic’s eigen EO-polymeermateriaal met hoge temperatuur en hoge prestaties.  Elke modulator werkte op 100GBaud PAM4 en behaalde alle aandrijfspanningen onder 2V, en zelfs onder 1V, wat uitstekend is voor werking met laag vermogen.  Dr. Lebby besprak de testopstelling voor de hogesnelheidsresultaten en hoe op polymeer gebaseerde modulatoren op basis van 200mm silicium wafers ideaal zijn voor 4-kanaals 200Gbps per lane 800Gbps pluggable optische transceivers voor datacentertoepassingen.  Dr. Lebby deelde ook bijgewerkte gegevens over levensduur en betrouwbaarheid voor zowel de elektro-optische polymeermaterialen als de elektro-optische polymeerapparaten.

Door gebruik te maken van het volwassen halfgeleider-ecosysteem heeft silicium fotonica historisch gezien een ongeëvenaarde kostenreductie en een diep integratieniveau mogelijk gemaakt, maar door fundamentele fysische beperkingen bereikt silicium fotonica de prestatielimiet om te voldoen aan de bandbreedte- en stroomvereisten die nodig zijn in het moderne tijdperk. De aankondiging van vandaag toont aan dat een hybride aanpak, die gebruik maakt van de kosten- en integratievoordelen van silicium fotonica samen met de ongeëvenaarde bandbreedte en lage vermogensvoordelen van Lightwave Logic’s eigen EO polymeren, een duidelijk pad legt voor concurrerende prestaties en integratie voor de huidige en toekomstige optische pluggable transceivers.

Dr. Michael Lebby gaf commentaar: “Onze onlangs gepresenteerde resultaten zijn ongelooflijk opwindend en vertegenwoordigen niet alleen de beste commerciële polymeermodulatoren tot nu toe, maar ook op commerciële 200mm silicium wafers, met prestaties die zeer goed passen bij een 4-kanaals x 200Gbps (of 800Gbps) pluggable transceiver, evenals de volgende generatie 4-kanaals x 400Gbps (of 1600Gbps) pluggable transceivers.  200G lanes met schone, open oogdiagrammen vertegenwoordigen nu een buigpunt om de voordelen van silicium fotonica uit te breiden door gebruik te maken van de polymeren van het bedrijf om veel hogere datasnelheden mogelijk te maken bij een aanzienlijk lager stroomverbruik. Deze resultaten positioneren LWLG om de groeiende vraag naar generatieve AI te ondersteunen nu datacenters over de hele wereld hun hardware sneller dan verwacht beginnen te upgraden om aan de eisen van de toekomst te voldoen.”

Een reactie op “Lightwave Logic demonstreert wereldklasse 200Gbps Heterogene Polymeer/Silicium Fotonische Modulator resultaten

Geef een reactie