Waarschijnlijk zal aanstaande zaterdag de nieuwe halving plaatsvinden voor Bitcoin. Deze halving zal de dagelijkse productie van nieuwe bitcoin halveren van 900 naar 450. Bij de vorige halvingen steeg de Bitcoin-koers, al duurde het in 2020 enkele maanden voordat die stijging significant was.

Hoewel de inkomsten voor miners grofweg zullen halveren, verkopen ze momenteel hun bitcoin nog niet. Mochten ze wel gaan besluiten om hun bitcoin te verkopen, dan kan dit grote druk op de koers zetten. Wereldwijd houden zij zo’n 700.000 bitcoin vast, wat ruim 3% van het totaal is.

Mogelijk zullen aanhouders wat winsten willen veiligstellen en zal dit de koers de maanden na de halving wat onder druk zetten. In 2020 ging de koers eerst hoger, om daarna wat zijwaarts te kabbelen, en uiteindelijk fors te stijgen. Het is nu ook de verwachting dat de koers uiteindelijk weer gaat stijgen.

Overigens is het wel de vraag of deze net zo snel zal stijgen als na de halving in 2020. De prijs van een bitcoin is dit jaar namelijk al sterk opgelopen tot boven de 70.000 dollar. De laatste dagen zien we echter weer wat prijsdruk en daalde de koers naar net boven de 60.000 dollar.

Geef een reactie