Beste abonnee,

De problemen met de ondertussen failliet verklaarde Silicon Valley Bank begonnen voor het oog van het publiek op 8 maart 2023, toen de bank er niet in slaagde om een uitgifte van 2,5 miljard aan obligaties te slijten.

Dit nadat de bank een verlies had moeten boeken van 1,8 miljard op de verkoop van een serie US Treasuries. Dat die verkoop verlieslatend was lag dan weer aan het feit dat de FED de rente had doen stijgen.

Of dat is toch wat de algemene publieke opinie erover denkt…

Wat ik me echter begon af te vragen is waarom het precies SVB was die lening niet voor elkaar kreeg? De stijgende rente van de Fed trof alle banken gelijk: iedere bank die UST’s in bezit had werd geconfronteerd met dezelfde verliezen.

Vooral de snelheid waarmee de boeken werden neergelegd is verbluffend. Op 10 maart 2023 al, nog geen 48 uur later, besluit een regulator dat de SVB gesloten wordt en in zijn geheel overgedragen wordt aan de FDIC.

Die staatsinstelling zorgt er meteen ook voor dat er geen inzage meer is in de historische transacties van de bank. Tiens? Waarom zou dat toch zijn? Heeft men misschien iets te verbergen?

Toen ging bij mij een lichtje branden, want het doen en laten van die obscure bank volg ik al langer. In 2021 nog, werd een zekere Elliot Smerling gearresteerd voor het verduisteren van 95 miljoen USD.

Dit is de ingang van het ondergrondse complex op ‘Little’ Saint James Island, het private eiland waar Jeffrey Epstein chantagemateriaal aanmaakte met politici en kinderen.

Dit kwam van een lening van in totaal 150 miljoen, gegeven door de SVB. En wat bleek? De bank had totaal geen due diligence gedaan. Zo motiveerde hij zijn aanvraag tot een lening met een transactiegeschiedenis van een aantal zeer succesvolle participaties in bedrijven … die nooit bestaan hebben!

Beeld u in: 150 miljoen werd verstrekt op basis van volledig valse informatie. Hoe dit kan? Wel, u en ik kunnen dit niet. Maar wie chantagemacht heeft, kan alles. Is het toeval dat Elliot Smerling opereerde vanuit Palm Beach?

In mijn ogen niet: nog een andere multimiljonair met chantagemacht opereerde van daaruit: Epstein. De werkelijke reden voor het failliet van SVB (en dus de overname door het FDIC, en dus de verzegeling van de transactiegeschiedenis) lijkt mij dus te liggen bij een andere oorzaak.

Uitgerekend op 9 maart velt een rechter uit NY een vonnis waarbij de transactiegeschiedenis tussen de Jamie Dimon, de CEO van JP Morgan, en Jeffrey Epstein alsnog moet worden overgedragen aan de openbare aanklager van de Virgin Islands, die nu Eric Chancellor is.

De vorige aanklager, Denise George, was namelijk ontslagen. Omdat ze haar werk niet goed deed? Nee, net het omgekeerde: zij slaagde erin om 150 miljoen los te krijgen van de nalatenschap van Jeffrey Epstein. Dus geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

‘Dimon’ is niet de echte naam van Jamie Dimon. Dit is vooral om op geheel Satanistische wijze zijn naam te doen lijken op deamon. Vindt u zijn echte achternaam op het internet?

Wat Epstein betreft is het best om haar letterlijk te citeren: “Epstein, in samenwerking met de andere beklaagden, verhandelde, en verkrachtte minderjarige meisjes en jonge vrouwen op zijn eigendommen in de Virgin Islands.” Bewezen feiten.

En hier komt het: in december 2021 breidde ze de lijst van “andere beklaagden” gevoelig uit: Deutsche Bank, Citibank, en last but not least: JP Morgan! Begint u al te begrijpen waarom ze begin 2022 ontslagen werd?

Sterker nog: waar zat Biden tussen kerst en nieuw denkt u? Jup: in de Virgin Islands! Officieel om “te rusten tussen de feestdagen”. Tja. Kort daarna ligt Denise George buiten.

Daarmee is Biden trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Toen zoonlief Hunter genoemd werd in een corruptiedossier rond Burisma, het Oekraïense gasbedrijf, zorgde Biden, toen nog vice-president onder Obama, voor een “hulppakket” (lees: omkooppakket) aan Oekraïne van 1 miljard USD.

Kort daarna werd openbare aanklager Shokin inderdaad ontslagen. Ben ik de enige die hier een patroon begint te zien? Was SVB misschien de bank van de kiddyfuckers, en kwam de verzegeling van al diens transacties heel goed uit?

Als Eric Chancellor — de nieuwe openbare aanklager op de Virgin Islands — zichzelf niet in het achterhoofd schiet met een jachtgeweer, of erger nog, zelf al niet even corrupt is, dan maken we misschien een kans.

Wat een wereld, niet?

Brecht Arnaert

Bent u het valse en manipulatieve nieuws ook zo beu? Abonneer u dan op Safecapital. Wij hebben maar één criterium: follow the money.

Geef een reactie