De goudprijs zit al wekenlang in de lift en steeg fors sinds 10 november toen de prijs op 1940 dollar per ounce stond. Afgelopen vrijdag steeg de goudprijs naar recordhoogte en sloot het boven de 2070 dollar per ounce. Dit was iets hoger dan de oude piek van 2063 dollar.

Hiermee vestigde het dus een nieuw record (een “All Time High”). Maar daarnaast was er ook een “golden cross” toen het 50-daags voortschrijdend gemiddelde boven het 200-daags voortschrijdend gemiddelde uitkwam. Technisch gezien was dit een belangrijke uitbraak.

Afgelopen zondag, toen de markt openging in Azië, maakte de prijs een forse beweging. De goudprijs piekte heel even boven de 2140 dollar per ounce. Maar de spike was van korte duur. Toen de markt in New York openging, daalde de prijs weer snel naar de 2020 dollar.

Conclusie: De mooie technische uitbraak werd dus heel snel tenietgedaan en nu noteert de prijs weer onder de oude recordprijs. Hoewel we op korte termijn nog een kleine terugval kunnen verwachten, is de richting van de goudprijs duidelijk: omhoog.

Geef een reactie