Ondanks alle ellende in de wereld gaat het op de beurs niet zo slecht. De S&P 500 sloot voor de derde week op rij af met winst. Het Franse luxebedrijf LVMH (van de Louis Vuitton tasjes) kwam afgelopen vrijdag met veel beter dan verwachte kwartaalcijfers en vooruitzichten, en de koers ging 13% hoger.

Ook het aandeel Netflix steeg vorige week fors (18%) na beter dan verwachte cijfers, evenals IBM (ruim 10%). Nu is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Tesla stelde teleur en het aandeel daalde na de cijfers met 12%. Ook Intel had tegenvallende cijfers en de koers ging 12% lager.

De Amerikaanse economie blijkt nog prima te presteren. Het Amerikaanse BBP is in het laatste kwartaal van 2023 met 3,3% gegroeid, terwijl analisten op 2% hadden gerekend. Zowel de productie- als de dienstensector lieten in januari een groter dan verwachte groei zien.

Samen met een lagere kerninflatie (de kerninflatie is vertraagd van 3,2% naar 2,9%, lager dan de verwachte 3% en het laagste niveau in bijna drie jaar) in de VS ziet het er een stuk beter uit. Dit biedt ruimte voor de eerste renteverlaging, waarbij verwacht wordt dat dit in maart kan plaatsvinden.

Komende week is het weer een drukke bedrijfsagenda. Er volgen meer kwartaalcijfers van grote namen als Amazon, Alphabet, AMD, Apple, Meta, en Microsoft. Ook zijn we in afwachting van het rentebesluit van de FED a.s. woensdag, waarin men wellicht al zal hinten op een renteverlaging.

2 reacties op “Ellende in de wereld nog niet te zien op de beurs

Geef een reactie