Bitcoin is een totaal ander beestje tijdens de openingsuren van de Amerikaanse aandelenmarkt

De koers van Bitcoin doet rare moves tijdens de openingsuren van de Amerikaanse aandelenmarkt, ondanks de opmerkelijke inspanningen van Aziatische traders. Terwijl regio’s zoals Hong Kong nog steeds extatisch zijn over de recente lancering van BTC en ETH exchange-traded funds (ETF’s), toonde BTC op Wall Street geleverd door Amerikaanse spot ETF’s het tegenovergestelde.

Temidden van toenemende outflows en afnemende institutionele aankopen, is de vraag naar BTC momenteel afgenomen. Zo meldden de markten donderdag een outflow van $11,3 miljoen uit ETF’s in de VS.

Grayscale was de enige ETF-provider die gisteren negatieve flows ondervond, met outflows die $43,4 miljoen bedroegen.

Na twee dagen van nul flows rapporteerde BlackRock op vrijdag positieve ETF-flows van in totaal $14,2 miljoen.
Van de andere ETF-providers had Fidelity positieve flows van $2,7 miljoen, Bitwise zag $6,8 miljoen, ARK had $4,4 miljoen, Invesco noteerde $2,2 miljoen en Franklin zag $1,8 miljoen. De andere providers rapporteerden nul flows.

Hoewel de netto flows negatief waren, was het bemoedigend dat donderdag de zesde dag was waarop elke ETF-aanbieder, behalve Grayscale, positieve of geen flows had. Het wijst op een ontluikende trend bij Grayscale, die laat zien dat hun negatieve flows aanzienlijk zijn afgenomen. Het volume bleef echter stil.

Toen de Bitcoin ETF’s vier maanden geleden werden gelanceerd, waren er geen verkopers, alleen kopers. Nu zoveel beleggers de ETF’s bezitten, is het aanbod van potentiële verkopers groter. Maar met een afnemende vraag van nieuwe kopers, zal de outflows van ETF’s een aanzienlijke neerwaartse druk blijven uitoefenen op de BTC-prijzen.

Vooruitzichten Bitcoinprijs

De Bitcoinprijs blijft consolideren binnen een ascending wedgepatroon op het daily timeframe, gevormd wanneer de prijs consolideert tussen twee convergerende trendlijnen die naar beneden hellen. Wanneer de prijs binnen dit patroon blijft bewegen, duidt dit meestal op een tijdelijke pauze of retracement in een downtrend.

Wanneer de koers uitbreekt boven de bovenste trendlijn van ascending wedge, wordt dit vaak gezien als een bullish signaal. Deze uitbraak suggereert dat er koopdruk wordt opgebouwd en dat er een potentiële trendomkeer of uptrend zou kunnen volgen. Traders kunnen deze uitbraak interpreteren als een signaal om long te gaan of een buy-positie in te nemen.

Het winstdoel voor het dalende wedgepatroon ligt 20% boven het uitbraakpunt naar het gebied bij $71.116. In een zeer bullish geval zou de Bitcoinprijs kunnen stijgen tot $73.777.

Op het weekly timeframe blijft de $61.844 drempel steun bieden, waarbij de Relative Strength Index (RSI) higher highs laat zien. Totdat deze momentumindicator een lower high bevestigt, blijft de overheersende directionele bias een uptrend.

Als de bears in staat zijn om de $58.352 steun om te zetten in weerstand op het weekly time frame, of een candlestick close onder $56.368 op het daily timgrame time frame noteren, dan zou dat de bullish thesis ontkrachten.

Bitcoin on-chain data analyse

IS DE BODEM IN DE BUURT?

Data van Santiment laten zien dat de metriek van sociale dominantie en sociaal volume deze week zijn gedaald met respectievelijk 3,05% en $34,19%. Sinds de piek op 21 april zijn de statistieken gedaald met respectievelijk 9,54% en 50,28%.

Sociaal volume wijst op het aantal vermeldingen van de coin op meer dan 1000 cryptogerelateerde sociale mediakanalen. Sociale dominantie aan de andere kant geeft het percentage aan van de coins die worden genoemd op cryptogerelateerde sociale media in verhouding tot een pool van meer dan 50 van de meest besproken projecten.

De dalende sociale metriek laat zien dat de mainstream menigte er minder over praat, wat betekent dat er geen FOMO (fear of missing out) is. Dit vertaalt zich vaak in een lage volatiliteit voor de betreffende assets.

Als de buy calls in de sociale media laag zijn en de sell calls steeds vaker opduiken (vooral in de VS), neemt de kans op marktherstel toe.

Het aantal BTC-calls en ‘buy the dip’-calls neemt toe, wat wijst op polarisatie tussen traders.
Er is een aantrekkelijk niveau van bezorgdheid onder traders merkbaar in de markt, wat suggereert dat er een relief rally kan komen.

Het grootste deel van de mensen is bullish op basis van de koersprestaties in het verleden na de halvings en de ETF-euforie. Het vermogen van de Bitcoinprijs om te klimmen naar $80.000 en verder hangt echter grotendeels af van het gedrag van de whales en sharks.

Het hangt ook af van hoeveel slapende BTC-adressen terug zullen stromen in de reguliere circulatie en de realized profit versus realized loss van het netwerk, naast andere factoren.

Zoals je ziet blijf Bitcoin een fascinerend onderwerp dat voortdurend evolueert. Door zowel technische analyse als on-chain data te gebruiken, krijgen we een dieper inzicht in de marktbewegingen en het gedrag van investeerders. Deze gecombineerde benadering stelt ons in staat om niet alleen de prijsactie beter te begrijpen, maar ook om fundamentele trends en sentimenten binnen de markt te detecteren.

Blijf leren, blijf analyseren, en onthoud dat elke investering risico’s met zich meebrengt.

Wil je nog meer in de rabbit hole gaan, volg dan zeker onze wekelijkse community calls – KLIK HIER

Samen kunnen we groeien en profiteren van de boeiende wereld van crypto.

Tot snel Safecapital familie,

Groetjes

Tim

Geef een reactie