Gisteren steeg de prijs van de bitcoin met 7% en piekte even op bijna 46.000 USD. Dit is de hoogste koers in 21 maanden. Hiermee begint het jaar goed voor bitcoinbeleggers en staat de koers al 170% hoger dan een jaar geleden.

De waarschijnlijke reden voor deze piek is de aankomende goedkeuring van een fysieke Bitcoin ETF, met name die van Blackrock. Sommigen verwachten een goedkeuring in de komende weken of zelfs dagen. De goedkeuring van een Bitcoin ETF is per saldo goed nieuws voor Bitcoin.

Op deze manier wordt het makkelijker voor (grotere) investeerders om Bitcoin te kopen, wat de vraag naar Bitcoin zou moeten doen toenemen en daardoor ook de prijs. Nu is de vraag natuurlijk of de huidige koers niet te ver is vooruitgelopen op deze goedkeuring…

Het is zeker mogelijk dat de goedkeuring van een Bitcoin ETF zal leiden tot een “sell the news event”. Heel veel beleggers hebben namelijk al geanticipeerd op een goedkeuring en zullen wellicht wat winst gaan nemen na het nieuws, waarna de koers zal gaan dalen.

Er staat echter ook nog een “halving” moment aan te komen in april (de block reward zal halveren van 6,25 bitcoin per blok naar 3,125), wat historisch gezien een opmaat is geweest naar hogere koersen. De bullmarkt is in volle gang, maar daar horen ook (forse) dalingen bij.

Geef een reactie